Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 147/156/ГТ, тема за общи приказки

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Здравейте колеги, проблемът, е че си купих зарядно на телефона за кола, но запалката на 147-цата от подписа се оказа твърде плитка и зарядното не може да стои и веднага се изважда. Пробвах го на 156-цата и там си работи и влиза без проблем. Идеята ми е ако си взема запалка за 156-ца ще мога ли да я сложа на 147-ца, защото не мога да преценя така на пръв поглед отвън, а не искам да почвам да разглобявам преди да знам има ли смисъл. Предполагам и други са минали през това със запалката на 147, заради зарядни, трансмитери и тн.
    Благодаря предварително на всички отзовали се !
    "Алфа Ромео е като Анджелина Джоли - всички сме чували, че е луда и яде лепило, но никой няма да й откаже, нали?"
    Аlfa Romeo 156 1.6TS 2000г / 147 1.9JTDm 2006г

Comment

• Първоначално публикувано от Zaxx Покажи съобщение
      Здравейте колеги, проблемът, е че си купих зарядно на телефона за кола, но запалката на 147-цата от подписа се оказа твърде плитка и зарядното не може да стои и веднага се изважда. Пробвах го на 156-цата и там си работи и влиза без проблем. Идеята ми е ако си взема запалка за 156-ца ще мога ли да я сложа на 147-ца, защото не мога да преценя така на пръв поглед отвън, а не искам да почвам да разглобявам преди да знам има ли смисъл. Предполагам и други са минали през това със запалката на 147, заради зарядни, трансмитери и тн.
      Благодаря предварително на всички отзовали се !
      Купи си дълбока запалка за кола (4лв), хвани си ток и я монтирай на удобно за теб място !
      Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
      159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
      NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

• Или си намери плитко зарядно :Д не е като да няма..а твоето го дай на некой авер..не е кой знае коко трудно. За ко да се занимаваш със кабели запалки и т.н. Просто потърси малко по-добре успех колега аз за моята намерих в едно магазинче за няма и 15 лева
        147 1.6TS 2005 120bhp.
        The beauty is real...you just have to find it!

Comment

• Мерси и на двамата! И двата варианта са добри. Първо ще се ослушам за по плитко и ако не изнамеря може вярно да прекарам втора някъде из жабката май май
          "Алфа Ромео е като Анджелина Джоли - всички сме чували, че е луда и яде лепило, но никой няма да й откаже, нали?"

Comment

• За какво си усложняваш живота с жабката.Аз си смених запалката с "нормална" и си монтирах зарядното на централната конзола....щот съм пушач и ми пречи в запалката.Е тука едно примерно място, на втората снимка, тока го хванах от запалката - http://clubalfaromeo.com/forum/showp...44&postcount=1
            По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
            конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
            Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
            Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

• Май май и аз ще слагам "нормална" запалка на 147-цата и да се приключва, че и без това като натисна запалката да загрява и тя автоматично изкача и не стои вътре. Струва ми се и че няма ток, което май е от бушон, тъй като почистих дъното на металния корпус където е меден най - долу, но пак нищо. А и приятелката ми ще спре да мрънка, че не може да си сложи зарядното и трансмитера и тн. . Проблема, е че не си разбирам много с Тоци Бегали и май ще ровя пак из форума за самата процедура. Благодаря отново !

Comment

• Колега, провери първо с нещо, което се включва в запалката дали има ток и после майстори. Мойта запалка също не държи и не загрява по някаква причина, но си работи.
                '05 Alfa 147 1.9JTD 115hp

Comment

• Проблема е, че не мога нищо да включа, защото е много плитка и изкачат . Но не ме притеснява ако не работи, защото така и така ще я сменям с "нормална".

Comment

• Ами вземи един мултицет или проста крушка на 12волта с две жички и провери.
                    По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
                    конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
                    Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
                    Alfa Romeo 156 1.8ts 2001

Comment

• Колеги, на 4ри бутално брембо какви точно 16ки джанти стават?
                      Благодаря!
                      Last edited by d3v1l; d.m.y г., 13:54.
                      Alfa Romeo GT 1.9 JTD 16V
                      DUCATI Monster
                      Alfa Romeo 156 2.0 TS 16V-EX

Comment

• Колеги , свети ми грешна на АИР-бега обаче се оказа че нещо се е случило в пасажерския колан и грешката не може да се махне ако не се отстрани проблема или по точно не се смени колана ..
                        Та въпроса ми е следния , ако изключа айрбеците ще спре ли да свети чека ??
                        Alfa Romeo 156 2.4 20v "TI" - Ex ..
                        Alfa Romeo 147 2.0 TS Selespeed - Ex ..
                        Fiat Bravo 1.9 JTD 105hp - Ex..

Comment

• Пробвай, много е лесно. Отваряш дясната врата и отстрани на таблото има вход за ключа. Въртиш наляво или надясно за включено или изключено!

Comment

• Честно не знам да се смея или да плача и 3те коли които съм притежавал досега идват с развален термостат...

Лошото е, че свършиха парите за ремонти, да се надяваме, че Октомври няма да е студен...
                            '05 Alfa 147 1.9JTD 115hp

Comment

• Първоначално публикувано от SnapLackOfTraction Покажи съобщение
                              Честно не знам да се смея или да плача и 3те коли които съм притежавал досега идват с развален термостат...

Лошото е, че свършиха парите за ремонти, да се надяваме, че Октомври няма да е студен...
                              то и при мен се получи така. Слагай термостат от Рено5, ще ти излезе десетина лева
                              Alfa Romeo 147 JTDm

Comment

• Първоначално публикувано от SnapLackOfTraction Покажи съобщение
                                Честно не знам да се смея или да плача и 3те коли които съм притежавал досега идват с развален термостат...

Виж ми подписа, на всички съм сминял термостат, бахти и късмета !
                                Идин път пробвах от Рено на другия ден си купих оригинален и край с експериментите.
                                Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
                                159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
                                NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

Working...
                                X